Nissan Juke : Juke Forums banner

Nissan Juke bezkluczykowy pilot nie działa

1 reading
47K views 15 replies 8 participants last post by  Swiftab  
#1 ·
Mój brelok zaczął dziwnie działać, w tym sensie, że mogłem otworzyć samochód za pomocą przycisku na bagażniku lub przycisku po stronie pasażera, ale po stronie kierowcy był bardzo kapryśny.

Więc po prostu wymieniłem w nim baterię i teraz nic nie działa, musiałem dostać się do samochodu za pomocą kluczyka awaryjnego.

Czy po wyjęciu baterii wymagają one jakiegokolwiek programowania, czy też jak mogę to naprawić?
Dziękuję

#2 ·
Czasami z moim samochodem dzieje się tak, że wszystko umiera pod pilotem i po prostu trzymam przyciski blokady i odblokowania, aby wykonać coś w rodzaju mini-restartu. Działa u mnie przez większość czasu, a jeśli nie, to bateria. Może to być coś innego, ale możemy o tym porozmawiać, gdy najpierw zajmiemy się wszystkimi drobnymi rzeczami.

#3 ·
czasami z moim samochodem dzieje się tak, że wszystko umiera pod pilotem i po prostu trzymam przyciski blokady i odblokowania, aby zrobić coś w rodzaju mini-restartu. Działa u mnie przez większość czasu, a jeśli nie, to bateria. Może to być coś innego, ale możemy o tym porozmawiać, gdy wszystkie drobiazgi zostaną najpierw załatwione
Udało mi się to ponownie uruchomić, okazało się, że zaciski akumulatora nie miały dobrego kontaktu, więc po prostu lekko je wygiąłem i znowu działa!

#5 ·
Nigdy nie używaj baterii ze sklepu za dolara. Są do niczego i nie działają.

• Like
Reactions: Spiceydame
#6 ·
Mam ten sam problem z obydwoma pilotami. Nie uruchamia się, nie odblokowuje z klamek drzwi, sporadycznie otwiera/zamyka zdalnie. W końcu zdałem sobie sprawę, że zaczyna działać, jeśli uderzyłem pilota. Będę musiał również wyregulować styki. Dziwne, że dotyczyło to obu pilotów. Dzięki za post!

#9 ·
Mam ten sam problem z obydwoma pilotami. Nie uruchamia się, nie odblokowuje z klamek drzwi, przerywane zdalne otwieranie/zamykanie. W końcu zdałem sobie sprawę, że zaczęło działać, gdy uderzyłem pilota. Będę musiał również wyregulować styki. Dziwne, że dotyczyło to obu pilotów. Dzięki za post!
Upewnij się, że używasz baterii 2032 i jeśli to możliwe. Używaj baterii markowych.

#7 ·
Wiesz... jeśli trzepniesz się w głowę 3 razy, obrócisz się dwa razy i podskoczysz na jednej nodze 5 razy, to zawsze zadziała!! Zaufaj mi! ;)

#11 ·
Próbowałeś już? Upewnij się, że uderzasz się w głowę naprawdę mocno! 😀

#13 ·
Tak, ale chyba to mod. 2032 ma większą pojemność i pasuje do FOB i tego samego napięcia.

#15 ·
Mój juke nie otwiera się automatycznie ani za pomocą kluczyka w drzwiach. Zaczęło się od tego, że około dwa tygodnie temu czasami się nie otwierał lub nie zamykał. Teraz nie mogę dostać się do samochodu. Zamówiłem nowe baterie, czekam aż przyjdą pocztą. W najgorszym wypadku trzeba będzie dorobić nowy kluczyk i zsynchronizować go za około 300 funtów.