Cześć wszystkim, mam dziwny problem z Juke'iem mojego partnera. Nagle, po odebraniu samochodu z serwisu w Nissanie, zielona kontrolka Auto miga ciągle na desce rozdzielczej i nie mam pojęcia dlaczego. Zadzwoniłem do Nissana i chcą 90 funtów za godzinę za diagnozę, ale zauważyłem, że funkcja start-stop przestała działać, więc zakładam, że ma to z tym coś wspólnego.
Czytałem wiele rzeczy w Internecie i głównie wskazują one na problem z akumulatorem, więc zrobiłem kilka testów i napięcie wydaje się być w porządku (jeśli ma być takie samo jak w normalnych samochodach) 12-13 gdy jest wyłączony i 14,57 i około tego, gdy samochód pracuje.
Czy te akumulatory potrzebują więcej napięcia niż jego i jakie powinno być? Czy jest coś jeszcze, co mogłoby powodować ciągłe miganie tej kontrolki?
Dzięki, Carl
P.S. to jest Juke z 2016 roku
Czytałem wiele rzeczy w Internecie i głównie wskazują one na problem z akumulatorem, więc zrobiłem kilka testów i napięcie wydaje się być w porządku (jeśli ma być takie samo jak w normalnych samochodach) 12-13 gdy jest wyłączony i 14,57 i około tego, gdy samochód pracuje.
Czy te akumulatory potrzebują więcej napięcia niż jego i jakie powinno być? Czy jest coś jeszcze, co mogłoby powodować ciągłe miganie tej kontrolki?
Dzięki, Carl
P.S. to jest Juke z 2016 roku