Nissan Juke : Juke Forums banner

Czujnik ciśnienia DPF

24K views 4 replies 4 participants last post by  jbob40681  
#1 ·
Witajcie wszyscy,

Ostatnio miałem pewne problemy z moim Juke 1.5 dci z 2014 roku. Obecnie utknął w trybie awaryjnym, więc niedawno zabrałem go do warsztatu, który zasugerował czyszczenie DPF. Wydałem 240 funtów na czyszczenie DPF, ale osoba czyszcząca poinformowała mnie, że potrzebuję nowego czujnika DPF.

Wszedłem do internetu i szukałem czujnika DPF i znalazłem to, co uważam za właściwą część. Zamówiłem go i próbowałem zlokalizować wspomniany czujnik w silniku, ale za każdym razem, gdy szukam lokalizacji czujnika DPF, otrzymuję wyniki dla czujnika ciśnienia spalin. Czy to to samo? Nie mam pojęcia.

Załączyłem kilka zdjęć. Czarny przedmiot to to, czego, jak myślałem, potrzebuję.
189875

To pokazuje wyniki wyszukiwania w Google.
189877

Czy ktoś mógłby to potwierdzić i wskazać mi właściwy kierunek, ponieważ otrzymałem kolejną wycenę w wysokości 200 funtów za montaż w warsztacie, ale część kosztowała mnie tylko 30 funtów, więc zrobię to sam, jeśli będę mógł.

Dzięki,

#2 ·
Nie mówię, że nikt nie może ci tu pomóc, ale istnieje forum Juke, które koncentruje się na Wielkiej Brytanii i mogą być bardziej pomocne.

#3 ·
Mam nadzieję, że ktoś może ci pomóc, ale to głównie forum północnoamerykańskie i wszyscy mamy silnik 1.6 turbo.

Nie mówię, że nikt nie może ci tu pomóc, ale istnieje forum Juke, które koncentruje się na Wielkiej Brytanii i mogą być bardziej pomocni.
Och wow haha, nawet nie zauważyłem! Bardzo dziękuję za poinformowanie mnie!

#5 ·
Witajcie,

Ostatnio miałem problemy z moim Juke 1.5 dci z 2014 roku. Obecnie jest w trybie awaryjnym, więc niedawno zawiozłem go do warsztatu, który zasugerował czyszczenie DPF. Wydałem 240 funtów na czyszczenie DPF, ale osoba czyszcząca poinformowała mnie, że potrzebuję nowego czujnika DPF.

Wszedłem do internetu i szukałem czujnika DPF i znalazłem to, co uważam za właściwą część. Zamówiłem ją i próbowałem zlokalizować wspomniany czujnik w silniku, ale za każdym razem, gdy szukam lokalizacji czujnika DPF, otrzymuję wyniki dla czujnika ciśnienia spalin. Czy to to samo? Nie mam pojęcia.

Załączyłem kilka zdjęć. Czarny przedmiot to to, czego myślałem, że potrzebuję. View attachment 189875

Oto co pokazują wyniki Google.
View attachment 189877

Czy ktoś mógłby to potwierdzić i wskazać mi właściwy kierunek, ponieważ warsztat zażądał ode mnie kolejne 200 funtów za montaż, ale część kosztowała mnie tylko 30 funtów, więc zrobię to sam, jeśli będę mógł.

Dzięki,
Cześć, jak to usunąć i czy to jest miejsce, gdzie znajduje się rura, którą należy wyczyścić? Dziękuję