Nissan Juke : Juke Forums banner

21 - 31 of 31 Posts

·
Registered
Joined
·
37 Posts
I have a 2016 SV 6MT, I've experienced this only 2 or 3 times over the 3 years I've had mine. Is there a sensor for the clutch pedal that senses that it is compressed as you have to have your foot all the way down on the clutch to start the car. The 2 or 3 times that it happened to me was because I thought that I compressed the clutch all the way to the ground, but in fact I didn't. If there is a sensor, could that be gone?
 

·
Super Moderator
Joined
·
11,301 Posts
That is true if its a Manual and the CVT uses the same idea but on the brake pedal.
 

·
Registered
2014 Nissan Juke Nismo
Joined
·
136 Posts
Discussion Starter #23
Yeah it's a 6 speed. That's exactly what it sounds like. Ha, but if they want to keep throwing parts at it, fine by me. There the ones paying for it. They gave me a 2019 Sentra to put around in while fixing it so I'm putting some miles on this gutless thing. I suppose the clutch could be the issue but it turns over even with the clutch fully depressed. I made sure to push the pedal app the way to the floor. We will have to see what happens.
 

·
Registered
2014 Nissan Juke Nismo
Joined
·
136 Posts
Discussion Starter #24
Got a call from dealership yesterday. Everything seems to be working with new ECU. So. Guess that was what was happening. Interesting.
 

·
Super Moderator
Joined
·
11,301 Posts
Wow.

Well the Juke has had some main wiring harness failures due to a short here and there over time. I hope this is not the case and it starts malfunctioning again.
 

·
Registered
2014 Nissan Juke Nismo
Joined
·
136 Posts
Discussion Starter #26
Hey everyone. So I got it back it back from the dealer. Running good and starting. Here's the dealer sheets so you guys can check it out.
 

Attachments

·
Premium Member
Joined
·
834 Posts
Nice! Glad they did all that and its running/starting well. Congratulations!
 

·
Super Moderator
Joined
·
11,301 Posts
Well thats a huge relief.

I hope its not the connector to the ECU. Since they wiggled it. Time will tell but at least you can wiggle it if the problem comes up.
 

·
Registered
2014 Nissan Juke Nismo
Joined
·
136 Posts
Discussion Starter #29
Just an update in case anyone comes across this and has the same issue. I totally forgot to add. It wasn’t the ecu, fuel pump or anything like that. Some d-hole installed an aftermarket vala box under the dash. Wiring was spliced into the ignition and god knows where. I ripped it out years ago after I got the car back and noticed a bunch of wires hanging down. When they replaced the ECU they disconnected it and never actually removed the box.
 

·
Super Moderator
Joined
·
11,301 Posts
Just an update in case anyone comes across this and has the same issue. I totally forgot to add. It wasn’t the ecu, fuel pump or anything like that. Some d-hole installed an aftermarket vala box under the dash. Wiring was spliced into the ignition and god knows where. I ripped it out years ago after I got the car back and noticed a bunch of wires hanging down. When they replaced the ECU they disconnected it and never actually removed the box.
Thats a relief.
 

·
Premium Member
Joined
·
234 Posts
Just an update in case anyone comes across this and has the same issue. I totally forgot to add. It wasn’t the ecu, fuel pump or anything like that. Some d-hole installed an aftermarket vala box under the dash. Wiring was spliced into the ignition and god knows where. I ripped it out years ago after I got the car back and noticed a bunch of wires hanging down. When they replaced the ECU they disconnected it and never actually removed the box.
Crazy how people are willing to strap crap like that to their car.
 
21 - 31 of 31 Posts
Top